Голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ взяв участь в урочистому богослужінні з нагоди престольного свята Академічного храму Київської духовної академії і семінарії

21 вересня 2021 року, день свята Різдва Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, своє престольне свято відзначив Академічний храм Київської духовної академії і семінарії. З нагоди свята урочисту Божественну літургію очолив Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Його Високопреосвященству співслужили: голова Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, викладачі, співробітники КДАіС та гості у священному сані.

Перед початком літургії на площі перед Академічним храмом був відслужений водосвятний молебень.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Богослужіння супроводжував хор Київської духовної академії і семінарії під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

За літургією також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Києво-Печерської Лаври та гості.

Після читання Святого Євангелія митрополит Антоній звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

Наприкінці богослужіння біля ікони свята був звершений чин славлення, після чого Керуючий справами УПЦ привітав присутніх з престольним святом Академічного храму.

За матеріалами офіційного сайту КДАіС

 


Перейти до панелі інструментів