Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент вшанував пам’ять преподобних Глинських старців

22 вересня  2021 р., у день пам’яті святителя Феодосія, Архієпископа Чернігівського і всієї Русі, Чудотворця,  та день собору Глинських святих, у ставропігійному чоловічому монастирі на честь Різдва Богородиці (Глинська пустинь) відбулося урочисте богослужіння.

Божественну літургію в соборному храмі обителі очолив Керуючий справами Української Православної Церкви Високопреосвященніший Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія  Його Високопреосвященству в сонмі Архіпастирів співслужили Голова Інформаційно-просвітницького та Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент та вікарій Ніжинської єпархії Преосвященніший єпископ Ладанський Феодосій.

Після читання Святого Євангелія Митрополит Антоній звернувся до присутніх зі словом проповіді.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Після звершення богослужіння Архіпастирі привітали намісника обителі Високопреосвященнішого Архієпископа Путивльського Антонія  та братію монастиря з днем собору Глинських святих.


Перейти до панелі інструментів