Митрополит Климент передав у дар Сєверодонецькій єпархії список чудотворної ікони (відео)

26 вересня 2021 р., у Неділю 14-ту після П’ятидесятниці, перед Воздвиженням, пам’ять оновлення (освячення) храму Воскресіння Христового в Єрусалимі (Воскресіння словуще) на запрошення Високопреосвященнішого Митрополита Сєверодонецького і Старобільського Никодима Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив Божественну літургію з нагоди храмового свята кафедрального собору м. Сєверодонецька.

Його Високопреосвященству співслужили Високопреосвященніший Митрополит Сєверодонецький Никодим, Преосвященніший єпископ Новопсковський Іринарх та духовенство єпархії.

Перед Літургією архієреї та духовенство зустріли список чудотворної ікони Божої Матері “Чернігівська Гефсиманська”, освячений напередодні в Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина з благословення Високопреосвященнішого Митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента Преосвященнішим Єпископом Ладанським Феодосієм та собором духовенства. Святиня передана в дар Сєверодонецькій єпархії від Митрополита Климента, духовенства та вірних чад Ніжинської єпархії.

Після читання святого Євангелія Високопреосвященніший Митрополит Климент виголосив проповідь.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Після відпусту Божественної літургії Митрополит Никодим подякував Митрополиту Клименту за спільну молитву та дар від Ніжинської єпархії.

Напередодні свята Високопреосвященніший Митрополит Климент очолив Всенічне бдіння у цьому ж храмі.

За матеріалами офіційного сайту Сєверодонецької єпархії


Перейти до панелі інструментів