Розпочалося паломництво молоді Ніжинської єпархії до святинь Південної України

14 жовтня 2021 р., у день свята Покрову Пресвятої Богородиці, з благословення Високопреосвященнішого Митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента понад 100 юнаків та дівчат з Ніжинської єпархії вирушили в паломництво до святинь Південної України.

Групу молоді супроводжують Преосвященніший Єпископ Ладанський Феодосій та духовенство єпархії.

Першу зупинку прочани зробили в Покровському Красногірському жіночому монастирі Черкаської єпархії, де молилися за Божественною літургією, яку очолили Митрополит Черкаський і Канівський Феодосій, Єпископ Макарівський Гедеон, вікарій Київської єпархії, Єпископ Ладанський Феодосій, вікарій Ніжинської єпархії, у співслужінні духовенства Черкаської єпархії та гостей у священному сані.

На завершення літургії відбувся хресний хід навколо монастирського собору і молебень перед іконою Покрова Пресвятої Богородиці.

Після цього паломники вклонилися святиням обителі, а Владика Феодосій звершив заупокійну літію на могилі першого архієрея Ніжинської єпархії Високопреосвященнішого Митрополита Іринея (Семка).

Далі група молоді Ніжинської єпархії відвідала скит Покровського Красногірського жіночого монастиря, після чого прибула до Черкаського Архангело-Михайлівського кафедрального собору.

В Архангело-Михайлівському кафедральному соборі Черкас для паломників була проведена екскурсія, після якої віруючих зустрів митрополит Черкаський і Канівський Феодосій. Владика Феодосій дав у благословення кожному паломнику пам’ятний подарунок.

Паломники молились за традиційним акафістом святому преподобномученику Макарію, Переяславському і Канівському, Чудотворцю, покровителю Черкащини. У раки з нетлінними мощами святого читання акафісту звершили Митрополит Черкаський і Канівський Феодосій, Єпископ Макарівський Гедеон, вікарій Київської єпархії, Єпископ Ладанський Феодосій, вікарій Ніжинської єпархії у співслужінні духовенства.

Після завершення богослужіння ніжинські прочани вирушили до Одеси.


Перейти до панелі інструментів