Високопреосвященніший Митрополит Климент очолив храмове богослужіння в церкві святителя Іоанна Милостивого м. Ніжина

25 листопада 2021 р., у день пам’яті святителя Іоанна Милостивого, Патріарха Олександрійського, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію у храмі святителя Іоанна Милостивого м. Ніжина.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Ніжинської єпархії Преосвященніший Єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Ніжинського округу протоієрей Михаїл Борканин, благочинний 2-го Ніжинського округу протоієрей Миколай Марчишак, настоятель храму протоієрей Олександр Кучер та духовенство єпархії. Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк.

Після читання Святого Євангелія Владика Феодосій звернувся до пастви зі словом проповіді.

За літургією була піднесена сугуба молитва про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

На завершення богослужіння відбувся молебень до святителя Іоанна Милостивого, після чого Високопреосвященніший Митрополит Климент звернувся до пастви зі словом проповіді.

Вихованці Недільної школи, яка діє при храмі, привітали свого архіпастиря зі святом. Владика подякував маленьким парафіянам, благословив їх та вручив кожному солодкі подарунки.


Перейти до панелі інструментів