У день пам’яті святителя Митрофана Воронезького Преосвященніший Єпископ Феодосій відвідав Сумську єпархію

6 грудня 2021 р., у день пам’яті святителя Митрофана, Єпископа Воронезького, на запрошення Високопреосвященнішого Митрополита Сумського і Охтирського Євлогія та з благословення Високопреосвященнішого Митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента вікарій Ніжинської єпархії Преосвященніший Єпископ Ладанський Феодосій взяв участь в Божественній літургії, яка відбулася в Пророко-Іллінському храмі м. Суми.

Урочисте богослужіння очолив Високопреосвященніший Митрополит Сумський і Охтирський Євлогій.

Під час Божественної літургії, яку Преосвященні Архіпастирі звершили у співслужінні понад 60-ти священнослужителів Сумської, Конотопської, Харківської, Чернігівської та Ніжинської єпархій, були піднесені молитви за мир в Україні та єдність поміж Православними Церквами, за лікарів та про позбавлення від пандемії коронавірусу.

Після читання Святого Євангелія до вірних зі словом проповіді про справжнє щастя та духовні цінності в житті людини звернувся Владика Феодосій.

На завершення Божественної літургії відбулася хресна хода навколо храму з читанням Святого Євангелія та окропленням святою водою віруючих. Біля могили колишнього настоятеля архімандрита Миколая (Шульги) були піднесені молитви за спочилих настоятелів, братію та парафіян храму.

Наприкінці богослужіння відбулося славлення святителю Митрофану перед іконою та часткою його мощей.

Високопреосвященніший Митрополит Євлогій звернувся зі словами подяки до Преосвященнішого Єпископа Феодосія, священників, дияконів та всіх присутніх богомольців.

За матеріалами офіційного сайту Сумської єпархії


Перейти до панелі інструментів