У день тезоіменитства Високопреосвященніший Митрополит Климент очолив літургію в Стрітенському соборі м. Прилуки (відео)

8 грудня 2021 р., у день пам’яті священномученика Климента, папи Римського, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив служіння Божественної літургії в Стрітенському соборі м. Прилуки.

Його Високопреосвященству співслужили Митрополит Сєверодонецький і Старобільський Никодим, Архієпископ Гомельський і Жлобинський Стефан, Архієпископ Городницький Олександр, Архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, Єпископ Білогородський Сильвестр, Єпископ Згурівський Амвросій, Єпископ Ладанський Феодосій, Єпископ Новопсковський Іринарх, понад 100 священиків Ніжинської єпархії та гості у священному сані. За богослужінням також молилися настоятельки монастирів Ніжинської єпархії.

На малому вході Владика Климент удостоїв дияконів Ніжинської єпархії богослужбових нагород.

Після читання святого Євангелія Преосвященніший Єпископ Сильвестр звернувся до віруючих з архіпастирським словом. Владика розповів про житіє і страждання священномученика Климента.

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Після завершення богослужіння були проспівані тропарі свята Введення у храм Пресвятої Богородиці та священномученику Клименту Римському, після чого Митрополит Никодим привітав Митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента з днем тезоіменитства.

Свого архіпастиря з Днем Ангела також привітали духовенство і віряни Ніжинської єпархії.

Наприкінці Високопреосвященнішому Владиці Клименту було проспівано многоліття.

Більше фото у нашій спільноті у Фейсбук: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=orthodoxcnua&set=a.4718340951538251


Перейти до панелі інструментів