Високопреосвященніший Митрополит Климент вшанував пам’ять преподобного Амфілохія Почаївського (відео)

1 січня 2022 р., у день пам’яті преподобного Амфілохія Почаївського, голова Інформаційно-просвітницького відділу та Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент взяв участь в урочистих богослужіннях, які відбулися у Свято-Успенській Почаївській Лаврі.

Божественну літургію у Спасо-Преображенському соборі при багатотисячному зібранні віруючих з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія очолив Митрополит Хустський і Виноградівський Марк у співслужінні сонму архіпастирів, братії та гостей обителі у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Митрополит Климент звернувся до пастви зі словом проповіді. Високопреосвященніший Владика закликав віруючих слідувати прикладу преподобного Амфілохія в його любові до Бога та житті, сповненому істинної віри, що веде до спасіння душі.

За богослужінням були піднесені сугубі молитви про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

На завершення Божественної літургії відбувся молебень преподобному Амфілохію та хресний хід з його святими мощами до печерного храму на честь преподобного Іова Почаївського.


Перейти до панелі інструментів