У день Собору Пресвятої Богородиці Високопреосвященніший Митрополит Климент очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському соборі м. Прилуки

8 січня 2022 р., у день свята Собору Пресвятої Богородиці, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському соборі м. Прилуки, який є другим кафедральним собором Ніжинської єпархії.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Прилуцького округу протоієрей Миколай Котеленець, благочинний 2-го Прилуцького округу протоієрей Олександр Котеленець та духовенство єпархії.

За богослужінням були піднесені сугубі молитви про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

Після запричасного вірша було оголошене Різдвяне послання Високопреосвященнішого Митрополита Климента всім вірним чадам Ніжинської єпархії Української Православної Церкви.

Наприкінці богослужіння священнослужителі на чолі з архіпастирями звершили чин славлення перед іконою свята, після чого Владика Климент звернувся до прилуцької пастви зі словом проповіді.

Вихованці Недільних шкіл м. Прилук привітали свого Архіпастиря зі святом Різдва Христового. Високопреосвященніший Митрополит Климент щиро подякував за вітання та вручив дітям солодкі подарунки. Хор Спасо-Преображенського собору також заспівав українських колядок, які підхопили всі присутні у храмі.


Перейти до панелі інструментів