Собор Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна

20 січня 2022 р., у день Собору Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію в храмі Різдва святого Іоанна Хрестителя м. Прилуки.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Ніжинської єпархії Преосвященніший Єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Прилуцького округу протоієрей Миколай Котеленець, благочинний 2-го Прилуцького округу протоієрей Олександр Котеленець та духовенство єпархії. Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк.

Після читання святого Євангелія Владика Климент звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням були піднесені сугубі молитви про позбавлення від епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу з хворобою.

Після одпусту літургії відбувся молебень до святого Іоанна Хрестителя, після чого Високопреосвященніший Митрополит Климент звернувся до пастви зі словом проповіді і благословив усіх. Єпископ Феодосій, у свою чергу, привітав Митрополита Климента зі святом та подякував за архіпастирські молитви.

Цього ж дня Його Високопреосвященство також звершив літію на могилі колишнього настоятеля храму Різдва святого Іоанна Хрестителя м. Прилуки протоієрея Олексія Бородая.


Перейти до панелі інструментів