У день святих Жон-мироносиць митрополит Климент звершив Божественну літургію у Свято-Троїцькому Густинському жіночому монастирі

8 травня 2022 року, у Неділю 3-тю після Пасхи, день святих Жон-мироносиць митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив святкову Божественну літургію в соборному храмі Свято-Троїцького Густинського жіночого монастиря

Перед початком Богослужіння владика звершив іночеський постриг насельниці обителі у Свято-Успенському трапезному храмі на території монастиря.

За Літургією духовенство піднесло молитви про встановлення миру в Україні, про українських воїнів та вимушених біженців. Також особливо помолились про всіх, хто поклав своє життя на полі бою, боронячи свій народ та рідну Батьківщину.

За богослужінням в соборному храмі молилась настоятелька монастиря ігуменія Віра (Таран) з сестрами, парафіянами та паломниками обителі.

Після одпусту Божественної літургії архіпастир привітав всіх жінок зі святом святих мироносиць, почастував сестер монастиря пасхальними подарунками та благословив усіх.


Перейти до панелі інструментів