Високопреосвященніший митрополит Климент звершив Божественну літургію у храмі на честь святителя Василія Великого м. Ніжина

15 травня 2022 року, у Неділю 4-ту після Пасхи, про розслабленого та у день пам’яті святителя Афанасія Великого, патріарха Олександрійського, Високопреосвященніший Климент, митрополит Ніжинський і Прилуцький очолив святкову Божественну літургію у храмі на честь святителя Василія Великого у м. Ніжин.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Ніжинської єпархії Преосвященніший єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, настоятель храму архімандрит Афанасій (Дьяков) та духовенство Ніжинської єпархії.

Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк.

За богослужінням духовенство піднесло посилені молитви про встановлення миру в Україні, про українських військових та вимушених переселенців.

Після читання Святого Євангелія архіпастир звернувся до богомольців зі словом проповіді.

На завершення богослужіння владика Климент привітав настоятеля храму, голову інформаційно-просвітницького відділу Ніжинської єпархії архімандрита Афанасія (Дьякова) з Днем небесного покровителя, побажавши йому у всьому наслідувати твердість та непохитність віри святителя Афанасія Великого та благословив усіх.


Перейти до панелі інструментів