Високопреосвященніший митрополит Климент очолив богослужіння в день престольного свята Миколаївського кафедрального собору м. Ніжина

22 травня 2022 р., у Недiлю 5-ту після Пасхи, про самаряниню, та день перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських у Бар, Високопреосвященніший митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію в Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Ніжинського округу протоієрей Михаїл Борканин та духовенство міста.

Після читання Святого Євангелія Високопреосвященніший митрополит Климент звернувся до пастви зі словом проповіді.

За літургією були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

На завершення богослужіння відбулася хресна хода і молебень до святителя Миколая, після чого владика Климент привітав вірних зі святом та благословив усіх.

За традицією, в день Святителя Миколая священнослужителі собору роздали всім нужденним гуманітарну допомогу та пригостили всіх гостинцями, які приготували вихованці недільної школи, що діє при соборі.

Напередодні свята, у співслужінні вікарія Ніжинської єпархії єпископа Ладанського Феодосія та духовенства м. Ніжина митрополит Климент звершив святкове всенічне бдіння у цьому ж храмі.


Перейти до панелі інструментів