Архієреї Ніжинської єпархії взяли участь у святкуванні на честь Глинської ікони Божої Матері в Різдва Богородиці Глинській пустині

24 червня 2022 року, в п’ятницю другого тижня після П’ятидесятниці та день вшанування Глинської ікони Божої Матері у Ставропігійному чоловічому монастирі на честь Різдва Пресвятої Богородиці “Глинська Пустинь” пройшли урочистості на честь чудотворної ікони.

З благословення Священноархімандрита обителі Предстоятеля УПЦ Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія богослужіння очолив митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука у співслужінні митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, намісника обителі вікарія Київської митрополії архієпископа Путивльського Антонія, вікарія Ніжинської єпархії єпископа Ладанського Феодосія, братії монастиря у священному сані та сонму місцевого духовенства.

За богослужінням у надвратному храмі молилась також настоятелька “Молченського” жіночого монастиря Конотопської єпархії ігуменя Феодосія (Запольська) з сестрами та велика кількість паломників.

За богослужінням підносились сугубі молитви про примноження любові та про мир на Українській землі.

Після завершення Літургії духовенство звершило молебень перед шанованою святинею, після чого архієреї подякували всім за спільну молитву.

 


Перейти до панелі інструментів