Високопреосвященніший митрополит Климент очолив святкове богослужіння в день головного загальноєпархіального свята – дня пам’яті уродженця та покровителя Ніжина святителя Іоанна Тобольського (відео)

23 червня 2022 року, в четвер другого тижня після П’ятидесятниці та день пам’яті святителя Іоанна Тобольського, Чернігівського та Ніжинського чудотворця Високопреосвященніший Климент, митрополит Ніжинський і Прилуцький очолив святкову Божественну літургію у Свято-Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина.

Високопреосвященнішому владиці співслужили вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, отці благочинні з усіх церковних округів Ніжинської єпархії та численне духовенство Ніжинської, Чернігівської та Сумської єпархій.

Дияконський чин очолив архідиякон Іоанн (Шатіхін).

Після читання Святого Євангелія митрополит Климент звернувся до парафіян та численних паломників зі словом проповіді, у якому розповів про складний життєвий шлях святителя Іоанна, котрий є прикладом для всіх нас як переживати складні життєві обставини, не втрачаючи надії на Бога та намагатись всіми духовними та фізичними силами служити проповіді Євангелія людям.

Під час Літургії архієреї, священство та миряни посилено молились про настання миру в Україні, про українських військових та мирних жителів, що потерпають від військових дій.

За богослужінням керуючий єпархією звершив священницьку хіротонію. Клірик кафедрального собору архідиякон Іоанн (Шатіхін) був рукоположений в сан ієромонаха.

На завершення служби духовенство звершило молебень до святителя Іоанна, після чого архіпастирі привітали всіх зі святом на закликали на богомольців Боже благословення.


Перейти до панелі інструментів