Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент взяв участь в урочистостях на Почаївській горі з нагоди 425-річчя перенесення в лавру чудотворного Почаївського образу Божої Матері

Святкування у Почаєві розпочались 4 серпня. Напередодні свята Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив малу вечірню з акафісним співом перед чудотворною іконою Богородиці та всенічне бдіння.

Потім перед образом звершувались молебні з акафістом до глибокої ночі, доки численні віряни вклонялись святині.

На наступний день 5 серпня Предстоятель УПЦ Блаженніший митрополит Онуфрій очолив святкову Божественну літургію у Преображенському соборі лаври.

Предстоятелю співслужив сонм духовенства Української Православної Церкви, серед яких: митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, більше двадцяти єпископів, духовенство Лаври та гості обителі у священному сані з різних єпархій УПЦ. 

Участь у святкуванні взяли тисячі вірян з різних куточків України.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. 

За богослужінням помолились про мир на українській землі та про позбавлення від ворога.

Після відпусту Літургії розпочався молебень до Пресвятої Богородиці. Священнослужителі та віряни на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм звершили Хресний хід. Почаївську чудотворну ікону перенесли назад в Успенський собор обителі, де вона зазвичай перебуває над Царськими вратами. Там піднесли молитву до Божої Матері.

На завершення богослужіння виголосили многоліття. Предстоятель привітав паству зі святом, побажав земних і небесних благ, миру і спокою.  

За матеріалами офіційного сайту інформаційно-просвітницького відділу УПЦ


Перейти до панелі інструментів