В Неділю 8-му після П’ятидесятниці митрополит Климент звершив Божественну літургію в Свято-Миколаївському жіночому монастирі с. Рихли

7 серпня 2022 року, в Неділю 8-му після П’ятидесятниці, у день пам’яті Успіння праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці та святої Олімпіади дияконисси, Високопреосвященніший Климент, митрополит Ніжинський і Прилуцький звершив Божественну літургію в соборному храмі Свято-Миколаївського пустельного Рихлівського жіночого монастиря.

За Літургією владиці співслужили вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний Коропського церковного округу протоієрей Володимир Мисенко, клірики монастиря та духовенство єпархії.

В храмі також молилась настоятелька обителі ігуменія Олімпіада (Михайлович) з сестрами.

Після прочитання Святого Євангелія митрополит Климент звернувся до парафіян та численних паломників монастиря зі словом проповіді.

Архіпастирі, духовенство та віруючі посилено молились про настання миру в Україні та про благополуччя її громадян.

Після Євхаристійного канону, з благословіння керуючого єпархією, єпископ Феодосій звершив дияконську хіротонію над випускником Київської духовної семінарії чтецем Юрієм Фурманчуком.

Після відпусту Божественної літургії митрополит Климент привітав настоятельку монастиря ігуменію Олімпіаду з Днем Ангела, а сестер та прихожан обителі – з першою річницею освячення Свято-Миколаївського храму монастиря. Владики також подякували всім за спільну молитву та благословили усіх.

 


Перейти до панелі інструментів