Собор архієреїв та численне духовенство звершили урочисті богослужіння в Густинському монастирі у день вшанування Густинської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці

10 серпня 2022 року, у день вшанування Густинської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, у Свято-Троїцькому Густинському жіночому монастирі пройшли урочистості богослужіння.

На запрошення керуючого Ніжинською єпархією святкову Божественну літургію очолив митрополит Черкаський і Канівський Феодосій у співслужінні митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, вікарія Черкаської єпархії архієпископа Золотоношського Іоанна, вікарія Ніжинської єпархії єпископа Ладанського Феодосія та вікарія Черкаської єпархії єпископа Корсунь-Шевченківського Антонія.

Преосвященним архіпастирям також співслужили секретар Ніжинського єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, духівник Свято-Покровського жіночого монастиря Черкаської єпархії схіархімандрит Паїсій (Кристів), отці-благочинні церковних округів Ніжинської єпархії та сонм духовенства Ніжинської, Сумської та Черкаської єпархій.

Дияконський чин очолив архідиякон Іоанн Поліщук.

За богослужінням в головному храмі обителі також молились настоятелька Густинської жіночої обителі ігуменія Віра (Таран) з сестрами, а також настоятельки всіх жіночих монастирів Ніжинської та Черкаської єпархій.

За Літургією підносились посилені молитви про настання миру в Україні.

Після читання Святого Євангелія зі словами проповіді до вірян звернувся митрополит Черкаський і Канівський Феодосій.

На завершення Літургії відбувся святковий Хресний хід із чудотворним образом.

Насамкінець митрополит Климент подякував гостям єпархії та усім присутнім за спільну молитву.

Напередодні свята увечер Високопреосвященніший митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив в соборному храмі обителі Святкову Всенічну.


Перейти до панелі інструментів