Високопреосвященнішиий митрополит Климент вшанував пам’ять святого благовірного князя Олександра Невського у м. Ніжині

12 вересня 2022 року, в день пам’яті святого благовірного князя Олександра Невського, Високопреосвященніший митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив святкову Божественну літургію у Свято-Георгіївському храмі м. Ніжина.

Правлячому архієрею у цей день співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Ніжинського церковного округу протоієрей Михаїл Борканин, благочинний Борзнянського церковного округу протоієрей Іоанн Олинчук, благочинний Бахмацького церковного округу протоієрей Віктор Воробей, настоятель храму протоієрей Олександр Гладиш та духовенство з різних церковних округів Ніжинської єпархії.

Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк.

На малому вході, з благословення Предстоятеля УПЦ, Високопреосвященніший митрополит Климент возвів настоятеля священника Олександра Гладиша у сан протоієрея.

За Богослужінням духовенство піднесло посилені молитви про настання миру в Україні, про українських військовослужбовців та мирних громадян нашої Батьківщини.

На завершення Літургії було звершено чин славлення перед шанованою іконою благовірного князя Олександра та прочитана молитва до святого.

Насамкінець владика звернувся до пастви зі словом проповіді, після чого привітав настоятеля протоієрея Олександра з днем Небесного покровителя, подякував йому за труди по відновленню храму та закликав на усіх Боже благословення.


Перейти до панелі інструментів