Благочинний Коропського округу очолив чин поховання воїна Павла Медведя в с. Атюша Новгород-Сіверського району

19 вересня 2022 р. з благословення Високопреосвященнішого митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента благочинний Коропського району протоієрей Володимир Мисенко у співслужінні духовенства благочиння звершив відспівування воїна Павла Медведя в Миколаївському храмі с. Атюша Новгород-Сіверського району.

Майбутній воїн народився 28 червня 1989 р. у багатодітній родині. У 1996-му пішов до школи, потім вступив до професійно-технічного училища, здобувши в ньому фах електрозварювальника. Потім була строкова служба в армії. Далі – робота, молодий чоловік працював у Києві в мережі супермаркетів.

Після народження сина повернувся в рідне село, де трудився на різних роботах.

«Спокійний, добрий, безкорисливий, залюбки допомагав іншим, любив спілкуватися…», – кажуть про Павла вчителі Атюшівської школи. Односельці споминають, що він був дуже трудолюбивий, завжди готовий прийти на допомогу, нікому ні в чому не відмовляв.

Павло Медвідь одним із перших жителів с. Атюші став на захист України і стояв до останнього свого подиху, віддавши за Батьківщину найцінніше, що мав – своє життя. Помер воїн Павло 13 вересня на Херсонщині від ран, отриманих під час ворожого артобстрілу.

Вічна пам’ять герою!


Перейти до панелі інструментів