Торжество Віри, Надії, Любові та Софії у Свято-Троїцькому Густинському жіночому монастирі

 

30 вересня 2022 року, в день пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, керуючий Ніжинською єпархією Високопреосвященніший митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив святкову Божественну літургію у головному храмі Свято-Троїцького Густинського жіночого монастиря.

Правлячому архієрею співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Прилуцького церковного округу протоієрей Миколай Котеленець, благочинний 2-го Прилуцького церковного округу протоієрей Олександр Котеленець, благочинний Носівського церковного округу протоієрей Михаїл Гулик, клірики монастиря та численне духовенство Ніжинської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Одеської та Київської єпархій.

У соборному храмі обителі у цей день молились настоятелька ігуменя Віра з сестрами, а також настоятелька Свято-Троїцького Мотронинського жіночого монастиря Черкаської єпархії ігуменя Іларія та настоятелька Введенського жіночого монастиря м. Ніжина ігуменя Антонія з сестрами, численні парафіяни та паломники обителі.

Після прочитання Євангельського зачала митрополит Климент звернувся до пастви зі словом проповіді та настанови.

За богослужінням посилені молитви у цей день лунали про настання миру в Україні.

Після “Херувимської пісні” архіпастир звершив ієрейську хіротонію клірика єпархії. Випускника Київської духовної семінарії диякона Діонісія Бірюкова було рукоположено у сан священника.

На завершення Літургії владика звершив чин славлення перед винесеним на середину храму Святим Хрестом та прочитав молитву до святих мучениць.

Насамкінець архіпастир привітав настоятельку монастиря ігуменю Віру з Днем тезоімеництва,  побажавши всесильної допомоги Божої в управлінні монастирем та многих літ земного життя.


Перейти до панелі інструментів