У Всеукраїнський День усиновлення у Ніжинській єпархії піднесено молитви про дітей сиріт та дітей, що позбавлені батьківського піклування

З благословення Високопреосвященнішого митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, 30 вересня 2022 року у часовній на честь мучениць Віри Надії Любові і матері їхньої Софії, що діє при дитячому будинку сімейного типу с. Яблунівка Прилуцького району помолилися за дітей сиріт, та дітей, котрі позбавлені батьківського піклування.

 У цей день клірик місцевого Спасо-Преображенського храму священник Василій Чулей звершив водосвятний молебень з особливими молитовними проханнями про спасіння усіх сиріт, позбавлених батьківської опіки, дарування їм душевного спокою та благочестя; про усіх, хто допомагає сиротам і навчає їх; про благословення Боже благочестивим батькам, які взяли опіку над дітьми-сиротами, а також про пом’якшення сердець усіх людей.

Після завершення чинопослідування священнослужитель звернувся до присутніх зі словом проповіді, нагадавши, що цього дня Церква вшановує також пам’ять мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, а держава відзначає День усиновлення.

30 вересня в Українській Православній Церкві офіційно оголошено Днем молитви за сиріт. Відповідне рішення про це було прийнято Священним Синодом УПЦ 27 грудня 2021 року.


Перейти до панелі інструментів