Високопреосвященніший митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент відзначив церковною нагородою одного з найстаріших кліриків Ніжинської єпархії

 

2 жовтня 2022 року, в Неділю 16-ту після свята П’ятидесятниці та день пам’яті благовірного князя Ігоря Чернігівського, керуючий Ніжинською єпархією Високопреосвященніший митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію у храмі на честь мучениці Параскеви П’ятниці, що у с. Талалаївка Ніжинського району.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко та духовенство єпархії.

На малому вході, з благословення Предстоятеля УПЦ і з нагоди 45-річчя священицької хіротонії та 75-річчя від Дня народження, владика нагородив настоятеля храму протоієрея Олексія Криська орденом архістратига Божого Михаїла.

Після читання Євангелія Владика звернувся до парафіян храму зі словом проповіді.

Наприкінці Літургії духовенство звершило чин славлення перед винесеним на середину храму Святим Хрестом. Також була прочитана молитва до благовірного князя Ігоря Чернігівського.

Насамкінець архіпастир привітав співслужителів та паству з Недільним днем та закликав на всіх Боже благословення.

Напередодні Недільного дня, увечері, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Всенічне бдіння у Свято-Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина.


Перейти до панелі інструментів