Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент відвідав українських переселенців, котрі знайшли прихисток у Польщі

З 28 по 30 жовтня 2022 року, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент відвідав польське місто Люблін та Люблінську єпархію Польської Православної Церкви.

В рамках візиту митрополит Климент зустрівся з численними українськими біженцями – нашими співгромадянами, котрі були змушені полишити власні домівки та, рятуючись від небезпек війни, знайти тимчасовий прихисток у Польщі.

Владика ознайомився із соціальною діяльністю Люблінської єпархії Польської Православної Церкви, спрямованою на підтримку постраждалих внаслідок бойових дій на території України.

Він висловив щиру вдячність архієпископу Люблінському і Холмському Авелю за постійну гуманітарну допомогу та підтримку громадян України у цей надскладний час.

У Неділю 20-ту після П’ятидесятниці митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив святкування на честь Люблінської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, яка знаходиться у стародавньому Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Любліна, котрий був збудований видатним Київським митрополитом Петром (Могилою).

Перед чудотворним образом Божої Матері архіпастир підніс молитви про мир в Україні та про благословіння Боже для багатостраждального українського народу.

 


Перейти до панелі інструментів