В Густинському жіночому монастирі попрощались із багаторічною настоятелькою та будівничою монастиря схиігуменею Веронікою (+30.10.22) ФОТО+ВІДЕО

1 листопада 2022 року у Свято-Троїцькому Густинському жіночому монастирі Ніжинської єпархії пройшли заупокійні богослужіння та поховання багаторічної настоятельки та будівничої Густинського монастиря ігумені Віри, у схимі – Вероніки, котра відійшла до Господа 30 жовтня 2022 року на 78-му році земного життя.

Божественну літургію у соборному храмі обителі очолив намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел у  співслужінні митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, вікарія Київської митрополії архієпископа Фастівського Даміана та вікарія Ніжинської єпархії єпископа Ладанського Феодосія.

Архіпастирям співслужив собор священнослужителів Ніжинської, Київської, Черкаської, Сумської, Чернігівської, Одеської, Кременчуцької та Полтавської єпархій.

За богослужіннями у храмі також молились настоятельки та клірики усіх жіночих обителей Ніжинської та Черкаської єпархій, а також сестри Густинського монастиря, рідні та близькі спочилої настоятельки та численні паломники з різних регіонів України.

Після прочитання Євангелія митрополит Павел звернувся до присутніх зі словом, у котрому, зокрема, розповів про нелегкий земний шлях та подвижницьке життя спочилої матушки.

За Літургією духовенство та вірні молились про упокоєння схиігумені Вероніки.

Після завершення Божественної літургії розпочався чин чернечого відспівування, по завершенні якого труна з тілом новопреставленої була хресним ходом пронесена навколо соборного храму та віддана землі.

 

Вічна та блаженна їй пам’ять!

сюжет ТК Прилуки в память про спочилу схиігуменю Вероніку:


Перейти до панелі інструментів