Клірики Бахмацького благочиння звершили чин поховання захисника України воїна Володимира Пирогова у с. Стрільники Ніжинського району

21 листопада 2022 р. з благословення Високопреосвященнішого митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, благочинний Бахмацького церковного округу протоієрей Віктор Воробей у співслужінні духовенства благочиння звершив чин поховання воїна Володимира Пирогова у с. Стрільники Ніжинського району.

Сержант Пирогов Володимир Іванович народився 29 квітня 1970 року. У 1977-1987 роках навчався у Стрільницькій школі, трохи згодом опанував професію електрозварювальника. Протягом 1988-1991 років Володимир проходи військову службу, після цього проживав у Києві, де працював охоронцем в муніципальній поліції.

У 2015-2016 роках чоловік брав безпосередню участь в антитерористичній операції на Сході, а після початку повномасштабної війни в Україні долучився до складу 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Разом з побратимами, будучи на посаді командира кулеметного взводу одного з підрозділів, він мужньо захищав Батьківщину, даючи гідну відсіч загарбникам та виборюючи право українського народу на свободу та незалежність.

Загинув 4 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Вічна пам’ять герою!


Перейти до панелі інструментів