Урочистості з нагоди пам’яті видатного ніжинця – священномученика Михаїла Зазимського відбулись у рідному для нього храмі.

27 листопада 2022 року, у Неділю 24-ту після П’ятидесятниці та день пам’яті священномученика Михаїла Ніжинського, пресвітера Зазимського Ніжинська єпархія урочисто відзначила пам’ять небесного покровителя Ніжина.

Святкову Божественну літургію у ніжинському Богоявленському храмі, де священномученик Михаїл починав свій духовний та життєвий шлях, очолили Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент та єпископ Ладанський Феодосій.

Архіпастирям співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний Першого Ніжинського церковного округу протоієрей Михаїл Борканин та духовенство міста.

Після читання Євангелія митрополит Климент звернувся до пастви зі словом проповіді.

За Літургією молились про настання миру в Україні, про зміцнення захисників України та про спасіння усіх наших співвітчизників.

Наприкінці богослужіння духовенство звершило молебень перед образом священномученика Михаїла Ніжинського, після чого архієреї привітали ніжинців зі святом.

Напередодні Недільного дня увечері митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Всенічне бдіння у соборному храмі Свято-Введенського жіночого монастиря м. Ніжин.


Перейти до панелі інструментів