Ювілей та день тезоімеництва настоятельки ніжинського жіночого монастиря ігумені Антонії

30 січня 2023 року, у день пам’яті преподобного Антонія Великого, керуючий Ніжинською єпархією Високопреосвященніший Климент, митрополит Ніжинський і Прилуцький очолив святкову Божественну літургію у соборному храмі Свято-Введенського жіночого монастиря м. Ніжина.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Ніжинської єпархії Преосвященніший єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Ніжинського церковного округу протоієрей Михаїл Борканин, благочинний Бобровицького церковного округу протоієрей Миколай Дорошко, духовенство монастиря та священнослужителі єпархії.

Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк.

За богослужінням молились сестри монастиря на чолі з ігуменею Антонією, настоятелька Свято-Троїцького Густинського жіночого монастиря ігуменя Олександра та численні паломники.

У цей день архіпастирі, священники та віряни посилено молились про настання миру в Україні, про благословення та зміцнення мужністю воїнів, про благословення для усіх громадян України.

Заупокійна молитва лунала про упокоєння полеглих військовослужбовців та жертв війни серед цивільного населення.

Наприкінці Літургії архієреї очолили чин славлення перед іконою святого Антонія, після чого владика Климент, від імені усіх присутніх, привітав настоятельку монастиря із минулим 60-ти річчям і днем Небесного покровителя та вручив їй богослужбову просфору.

З уваги до трудів на благо Святої Церкви та з нагоди ювілею, ігуменя Антонія була нагороджена орденом УПЦ святого великомученика Георгія Побідоносця.


Перейти до панелі інструментів