Митрополит Климент звершив чернечий постриг насельниць Свято-Введенського ніжинського жіночого монастиря

12 квітня 2023 року, керуючий Ніжинською єпархією митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент молився за уставним вечірнім богослужінням напередодні Великого Четверга у соборному храмі Свято-Введенського жіночого монастиря м. Ніжина, після завершення якого звершив постриги у чернецтво чотирьох насельниць обителі.

За богослужінням також молились: вікарій Ніжинської єпархії та духівник монастиря єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, настоятелька Введенського жіночого монастиря ігуменя Антонія, насельниці та паломники обителі.

У постризі монахині отримали імена на честь наступних святих: преподобної Досифеї Київської, преподобної Єлени Києво-Флорівської, а також преподобної великої княгині Анастасії та преподобної Софії Києво-Покровських.

У словах настанови після завершення чинопослідування постригу у чернецтво владика звернувся до новоначальних монахинь зі словом, у якому розповів про земні подвиги їхніх небесних заступниць, закликавши уподібнюватись святим.

 


Перейти до панелі інструментів