Архієреї Ніжинської єпархії звершили останню у цьогорічному Великому Пості Літургію Передосвячених Дарів

У Велику Середу, 12 квітня 2023 року, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив соборну Божественну літургію Передосвячених Дарів у Свято-Вознесенському храмі м. Ніжина.

Керуючому єпархію співслужили вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, а також благочинні та духовенство 1-го та 2-го Ніжинських церковних округів.

За богослужінням владика митрополит, з благословення Предстоятеля УПЦ, нагородив низку кліриків богослужбовими відзнаками.

Архієреї, духовенство та віряни молились про настання миру в Україні, про благословення Боже для воїнів-захисників України та мирних громадян нашої держави.

Наприкінці Літургії була востаннє виголошена традиційна молитва Святої Чотиридесятниці: “Господи и Владыко живота моего…”, Після чого керуючий єпархією звернувся до пастви зі словом проповіді та привітав усіх присутніх із проходженням особливого періоду у церковному році – святими днями Страсної седмиці.

У цей день відбулось традиційне спільне великопісне говіння та сповідь священнослужителів 1-го та 2-го Ніжинських церковних округів.

 


Перейти до панелі інструментів