Митрополит Климент очолив престольне свято Георгіївської парафії м. Ніжина

6 травня 2023 року, у день пам’яті великомученика Георгія Побідоносця, Високопреосвященніший митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив святкову Божественну літургію у головному храмі Свято-Георгіївської парафії м. Ніжина.

Керуючому єпархією співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Ніжинського церковного округу протоієрей Михаїл Борканин, настоятель храму протоієрей Олександр Гладиш та духовенство єпархії.

Після прочитання Євангельського уривку митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звернувся до пастви зі словами проповіді.

За богослужінням традиційно лунала молитва про мир в Україні, за українське військо, волонтерів та усіх громадян нашої держави.

Наприкінці Літургії архіпастир очолив чин славлення перед іконою і часткою святих мощей великомученика Георгія та прочитав молитву до святого.

У заключному слові Високопреосвященніший владика привітав настоятеля та парафіян храму із престольним святом, а також подякував протоієрею Олександру за труди по відбудові храму.

 


Перейти до панелі інструментів