У Неділю Святих отців Першого Вселенського собору керуючий єпархією звершив Божественну літургію у Пантелеймонівському храмі Прилук

28 квітня 2023 року, у Неділю 7-му після Пасхи та день пам’яті Святих Отців Першого Вселенського собору, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив служіння Божественної літургії у храмі на честь великомученика Пантелеймона, що у м. Прилуки.

Правлячому архієрею співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Прилуцького церковного округу протоієрей Миколай Котеленець, настоятель храму священник Богдан Присяжнюк та духовенство міста.

Богослужбові піснеспіви виконував хор насельниць Свято-Троїцького Густинського жіночого монастиря.

За богослужінням Владика звернувся до парафіян зі словами настанови, розповівши про велике значення подвигу учасників 1-го Вселенського собору та про необхідність свято берегти досвід їхньої віри.

Духовенство помолилось про настання миру в Україні та про благословення Боже для військовослужбовців, котрі боронять Україну на полі бою.

На виконання рішення Священного Синоду УПЦ за сьогоднішньою Літургією було прочитано звернення Синоду до пастви з нагоди визначних річниць у житті Української Православної Церкви.

На завершення богослужіння владика привітав настоятеля парафії ієрея Богдана із п’ятою річницею прийняття священного сану, а усіх присутніх – із Недільним днем.

 

 


Перейти до панелі інструментів