Голова Учбового комітету очолив соборне богослужіння в КДА у день вшанування Києво-Братської ікони Богородиці

15 червня 2023 року, у день вшанування ікони Божої Матері «Києво-Братська», в Академічному храмі Різдва Пресвятої Богородиці була звершена святкова соборна Божественна літургія.

Богослужіння очолив голова Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент у співслужінні проректора з виховної роботи єпископа Згурівського Амвросія, викладачів та студентів Київських духовних шкіл у священному сані.

Після читання Святого Євангелія митрополит Климент звернувся до присутніх з архіпастирськими словами настанов. Зокрема, владика митрополит вказав на значення для Київських духовних шкіл шанованого образу Богородиці.

За богослужінням помолилися про настання миру в Україні, за українське військо та народ, за тих, хто вимушено покинув свої домівки та усіх людей доброї волі, які допомагають нужденним. Також були піднесені заупокійні молитви за новопреставленого архімандрита Романа (Подлубняка) та усіх від віку спочилих православних християн.

На завершення Літургії перед іконою Богородиці був звершений чин славлення, після якого митрополит Климент привітав усіх зі святом та закликав Боже благословення.


Перейти до панелі інструментів