На Батьківщині видатного святителя Іоанна Тобольського та Ніжинського чудотворця Митрополит Климент очолив святкове богослужіння

23 червня 2023 року, у день пам’яті святителя Іоанна Тобольського та Ніжинського, чудотворця, Високопреосвященніший Климент, митрополит Ніжинський і Прилуцький очолив святкову Божественну літургію у Свято-Миколаївському кафедральному соборі м. Ніжина.

Правлячому архієрею співслужили вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, отці благочинні з усіх церковних округів Ніжинської єпархії та численне духовенство з Ніжинської та інших єпархій Української Православної Церкви.

Разом із численними парафіянами та паломниками молились насельниці Свято-Введенського ніжинського жіночого монастиря на чолі із настоятелем ігуменею Антонією, а також насельниці Свято-Троїцького Густинського жіночого монастиря з настоятелькою ігуменею Олександрою.

Після читання Святого Євангелія митрополит Климент звернувся до парафіян та численних паломників зі словом проповіді, у якому розповів про складний життєвий шлях святителя Іоанна.

Під час Літургії архієреї, священство та миряни посилено молились про настання миру в Україні, за українських військових та мирних жителів, що потерпають від військових дій.

На завершення служби відбувся урочистий багатолюдний хресний хід по соборній площі. Святкову ходу очолив правлячий архієрей. Священнослужителі несли шановані святині, серед який образ святителя Іоанна та частка його святих мощей. 

Насамкінець митрополит Климент привітав паству зі святом, а також клірика кафедрального собору архімандрита Іоанна (Шатихіна) – із днем Небесного Покровителя.

Владика також розповів пастві про благодійний збір, який проводиться з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого митрополита Онуфрія для постраждалих від катастрофи на Каховській ГЕС.


Перейти до панелі інструментів