Архієреї, священнослужителі та паломники із Ніжинської єпархії взяли участь у соборному богослужінні у Києві у день пам’яті засновника Печерської лаври преподобного Антонія

23 липня 2023 року, у Неділю 7-му після П’ятидесятниці та день пам’яті преподобного Антонія Печерського, начальника чернецтва на Русі, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святкове богослужіння у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Предстоятель у співслужінні сонму архієреїв, духовенства обителі та гостей у священному сані звершив Божественну літургію на площі біля Ближніх печер Києво-Печерського монастиря.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірянам про життя і подвиги преподобного Антонія Печерського.

На сугубій єктенії піднесли прохання про мир на українській землі і позбавлення від ворога. Також за богослужінням особливо помолились про визволення з уз намісника Лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла.

Після відпусту священнослужителі та віряни на чолі з Блаженнішим владикою пройшли хресним ходом до Дальніх печер Лаври. Там звершили молебень преподобному Антонію.


Перейти до панелі інструментів