У День міста Коропа митрополит Климент очолив урочисте богослужіння з нагоди вшанування чудотворного “Рихлівського” образу святителя Миколая

29 липня 2023 року, в суботу 8-го тижня після П’ятидесятниці та день місцевого вшанування пам’яті святителя Миколая Чудотворця, Високопреосвященніший Климент, митрополит Ніжинський і Прилуцький очолив святкове богослужіння у Свято-Успенському храмі селища Короп Новгород-Сіверського району.

Щороку в цей день віруючий народ звершує святкову службу в пам’ять про явлення “Рихлівського” образу святителя Миколая та спасіння ним містян від пошесті холери у далекому 19-му столітті.

За Божественною літургією його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний Коропського церковного округу та настоятель храму протоієрей Володимир Мисенко, клірики храму та Коропського благочиння Ніжинської єпархії.

Під час богослужіння духовенство та богомольці підносили посилені молитви про настання миру в Україні, про захисників Батьківщини та про всіх нужденних людей.

Наприкінці служби архіпастир очолив урочистий Хресний хід з чудотворним образом, після чого звернувся до парафіян та паломників зі словом проповіді та привітання, закликавши на всіх Боже благословення.

Цього ж дня після завершення богослужіння митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив заупокійне богослужіння на могилі колишнього багаторічного благочинного Коропського церковного округу архімандрита Миколая (Путрі +13.02.2021).


Перейти до панелі інструментів