Високопреосвященніший митрополит Климент очолив престольне свято ніжинського Пантелеімоно-Василівського храму

9 серпня 2023 р., у день пам’яті святого великомученика і цілителя Пантелеімона, Високопреосвященніший митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив урочистості престольного свята у Пантелеімоно-Василівському храмі м. Ніжина.

За всенічним бдінням напередодні та за Божественною літургією у день свята керуючому єпархією співслужили вікарій Ніжинської єпархії Преосвященніший єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Ніжинського округу протоієрей Михаїл Борканин, благочинний Борзнянського округу протоієрей Іоанн Олинчук, настоятель храму архімандрит Афанасій (Дьяков), духовенство Ніжинської, Чернігівської та Чернівецької єпархій.

Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк.

Після читання святого Євангелія владика Климент звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірянам про життя і мученицьку смерть святого великомученика Пантелеімона.

Під час богослужіння особливі молитви лунали про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, про благословення Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

Після завершення Божественної літургії священнослужителі та віряни на чолі з митрополитом Климентом пройшли хресною ходою з молитвою навколо храму. Богомольців окропили святою водою. Високопреосвященніший владика привітав паству зі святом та прикликав на всіх благословення Боже.

Насамкінець архіпастир благословив для парафіян та гостей храму святкову трапезу.


Перейти до панелі інструментів