Митрополит Климент очолив урочистості у Чернігові у день пам’яті святителя Феодосія

22 вересня 2023 року, у день пам’яті святителя Феодосія, архієпископа Чернігівського чудотворця, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив Божественну літургію у Свято-Троїцькому кафедральному соборі м. Чернігова, де покояться нетлінні мощі святителів Феодосій і Філарета та преподобного Лаврентія Чернігівських чудотворців.

За богослужінням Його Високопреосвященству співслужили митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, вікарій Київської митрополії архієпископ Яготинський Серафим, вікарій Чернігівської єпархії єпископ Любецький Никодим та вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій, а також собор священнослужителів Ніжинської, Чернігівської та інших єпархій УПЦ.

З благословення митрополита Климента з архіпастирським словом проповіді до численних паломників звернувся єпископ Ладанський Феодосій.

За богослужінням лунали особливі молитви про настання миру в Україні.

Після Літургії митрополит Климент у співслужінні архієреїв та духовенства очолив молебень перед мощами святителя Феодосія та велелюдний Хресний хід навколо кафедрального собору.

Насамкінець владика привітав богомольців із днем пам’яті святого покровителя Чернігівщини, а керуючого Чернігівською єпархією митрополита Амвросія – з 80-річчям від дня народження.


Перейти до панелі інструментів