Єпископ Ладанський Феодосій та собор священнослужителів звершили поховання загиблого захисника України – парафіянина Василівського храму м. Ніжина

25 вересня 2023 року, з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій очолив чин поховання полеглого воїна Збройних сил України – Геги Олександра Олександровича у ніжинському храмі святителя Василія Великого.

За чинопослідуванням Архієрею співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинні Першого та Другого Ніжинських церковних округів, настоятель храму архімандрит Афанасій (Дьяков) та священники Ніжинського району.

Провести в останню дорогу воїна Олександра прийшли найближчі родичі, бойові побратими, друзі, парафіяни Василівського храму та велика кількість ніжинців.

За богослужіннями владика Феодосій звернувся зі слоави проповіді до присутніх та висловив співчуття рідним Олександра.

Після завершення заупокійного богослужіння духовенство та усі присутні звершили Хресну ходу з труною Захисника України по вулиці Гоголя до центральної площі, де було звершено літію та віддано військові почесті воїну Олександру.

Гега Олександр Олександрович народився 17 березня 1992 року в м. Київ. З 1999 року проживав у м. Ніжині. Навчався в Ніжинський школі № 15.  

З 2014 по 2017 рр. служив за контрактом в ЗСУ. Брав участь в антитерористичній операції на Сході України. Нагороджений відзнакою “Хрест Розвідника”, отримав звання Старший солдат.

На початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року добровільно вступив до лав ЗСУ. 

Героїчно загинув 18 вересня цього року під час звільнення с. Роботіне в Запорізькій області. 

У Олександра залишились мати, двоє дітей та сестра.

Вічна пам’ять герою!


Перейти до панелі інструментів