Керуючий Ніжинською єпархією взяв участь у святкових богослужіннях в Одесі у день пам’яті преподобного Кукші Одеського

28 та 29 вересня 2023 року, на запрошення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент відвідав місто Одесу та взяв участь у святковому Всенічному бдінні та Божественній Літургії з нагоди святкування 19-ї річниці знайдення мощей преподобного Кукші Одеського, чудотворця.

Богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

За богослужінням молилися ігумені монастирів Української Православної Церкви. Вшанувати пам’ять святого угодника Божого Кукші в Успенський монастир прибули тисячі вірян.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Священнослужителі на чолі з Предстоятелем звершили хресний хід навколо храму з мощами преподобного Кукші, після якого усіх вірних окропили святою водою.

Блаженніший владика та архієреї привітали митрополита Агафангела з 85-річчям з дня народження. Предстоятель подякував керуючому Одеською єпархією за багаторічні архіпастирські труди та вручив орден святителя Миколая Чудотворця. Його Блаженство побажав Високопреосвященнішому владиці кріпості сил, бадьорості духу, міцного тілесного здоров’я і щедрої допомоги Божої в подальших трудах на славу Святої Церкви.

Митрополит Агафангел звернувся до Предстоятеля з подякою за Архіпастирський візит та Першосвятительські привітання.


Перейти до панелі інструментів