Митрополит Климент взяв участь у відкритті нового монастиря Української Православної Церкви в Одеській єпархії

1 жовтня 2023 року, у неділю 17-ту після П’ятидесятниці та день вшанування ікони Пресвятої Богородиці, йменованої “Цілителька” на запрошення керуючого Одеською єпархією митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент співслужив митрополиту Одеському і Ізмаїльському Агафангелу за святковою Божественною літургією у однойменному новоствореному жіночому монастирі с. Холодна Балка Одеського району. 

Високопреосвященнішому митрополиту Агафангелу співслужив сонм ієрархів УПЦ та Православної Церкви Молдови, а також духовенство Одеської єпархії.

Перед початком Літургії до монастиря Хресним ходом на постійне перебування були принесені ікона Божої Матері “Страсна”, та ікона священномученика Макарія Канівського з часкою його мощей. 

На малому вході керуючий Одеською єпархією прочитав молитви на заснування монастиря, а також вручив жезл настоятельці ігуменії Софії.

Під час Божественної були також піднесені молитовні прохання за здоровʼя та молитви за спочилих захисниць і захисників України. Після закінчення Божественної літургії був звершений хресний хід територією обителі.


Перейти до панелі інструментів