Митрополит Климент очолив престольне свято храмового комплексу на честь Собору Святих землі Волинської м. Рівне

На запрошення керуючого Рівненською єпархією архієпископа Рівненського і Острозького Пимена, 23 жовтня 2023 року, у день свята на честь собору Святих землі Волинської, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив святкову Божественну літургію в головному храмі однойменної парафії м. Рівне.

Його Високопреосвященству співслужив архієпископ Рівненський і Острозький Пимен, а також настоятель храму, благочинний центрального Рівненського округу протоієрей Михаїл Жаровський та велика кількість священнослужителів Рівненської єпархії.

Під час богослужіння молились про мир в Україні.

Після читання святого Євангелія митрополит Климент звернувся до богомольців зі словом проповіді, у якому зокрема зазначив: “Ми живемо у надзвичайно складну епоху. Якщо ми думаємо, що ми живемо найважче, то по всьому світу, як казав пророк Ієремія, неспокійно “плач і стогін, і горе”. Ніхто не хоче виконати заповідь любити один одного, навпаки всі ворогують, вбивають, знищують людей, міста, села, народи. І так сьогодні важливо протидіяти злу, яке намагається із пекла вирватись та діяти тут на землі, наче у пеклі. Що ж ми можемо протиставити злу? Господь у сьогоднішньому Євангелії навчає : “Нехай засяє світло ваше перед людьми!” Що ж за слово таке “світло” ? З Біблії ми знаємо, що світ лежить у темряві, а Бог – є світло, зазначає Іоанн Богослов і немає у ньому ніякої темряви. Тому всім, хто в Христа хрестився, зобов‘язані світлом Христової віри жити, нести світло, яке розганяє усяку темряву на землі”.

За Літургією владика Климент звершив дияконську хіротонію клірика Рівненської єпархії.

Наприкінці Літургії відбувся велелюдний Хресний хід навколо собору, після чого митрополит Климент привітав усіх із днем Волинських святих та подарував ікону святого ніжинця, відомого місіонера та великого святого – святителя Іоанна, митрополита Тобольського, Чернігівського та Ніжинського чудотворця.


Перейти до панелі інструментів