На свято Іверської ікони Пресвятої Богородиці митрополит Климент відвідав православну громаду с. Линовиця

26 жовтня 2023 року, у день вшанування Іверської ікони Пресвятої Богородиці митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент з архіпастирським візитом відвідав с. Линовицю на Прилуччині.

Владика звершив Божественну літургію у пристосованому під храм приміщенні, де вже більше року звершує богослужіння релігійна громада Успіння Пресвятої Богородиці.

Митрополиту Клименту за Літургією співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний Першого Прилуцького церковного округу протоієрей Миколай Котеленець, настоятель парафії священник Максим Любківський та інші священники району.

Під час богослужіння священнослужителі й віряни молились про настання миру в Україні та просили Божого благословення для захисників нашої Батьківщини.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія настоятель храму священник Максим був нагороджений правом носіння палиці – одного з елементів священицького облачення, особливої відзнаки за труди на славу Святої Церкви.

Після завершення Літургії духовенство звершило святковий молебень перед Іверським образом Богородиці. Архіпастир окропив вірян Святою водою та подарував кожному святу ікону.

Насамкінець владика Климент нагородив відзнаками благодійників та активних парафіян храму.


Перейти до панелі інструментів