Недільне богослужіння у Свято-Михайлівському храмі с. Крути

29 жовтня 2023 року, у Неділю 21-шу після П’ятидесятниці та день пам’яті святителя Іоанна, митрополита Тобольського, Чернігівського і Ніжинського, чудотворця, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент звершив Божественну літургію у Свято-Михайлівському храмі села Крути на Ніжинщині.

Архіпастирю співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний Другого Ніжинського церковного округу протоієрей Миколай Марчишак та настоятель храму протоієрей Василій Вільховецький. 

Дияконський чин очолив архідиякон Андрій Лотанюк.

На малому вході Божественної літургії, з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого митрополита Онуфрія, за багаторічне служіння Святій Церкві, правлячий архієрей нагородив настоятеля храму правом носіння митри.

Під час богослужіння священнослужителі та парафіяни молились про настання миру в Україні, за захисників України та людей доброї волі, які допомагають нужденним.

В архіпастирському слові проповіді митрополит Климент пояснив пастві значення “притчі про Сіяча” із євангельського читання цього дня.

Наприкінці Літургії відбувся чин славлення перед іконою святителя Іоанна Тобольського. Владика привітав настоятеля храму протоієрея Василія з 55-річчям від дня народження та 30-ю річницею служіння на Михайлівській парафії у Крутах.


Перейти до панелі інструментів