Єпископ Феодосій взяв участь у соборному богослужіння у Тернопільській єпархії з нагоди вшанування Кременецької “Скорботної” ікони Богоматері

З благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента та на запрошення керуючого Тернопільською єпархією, 6 листопада 2023 року, вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій співслужив митрополиту Тернопільському і Кременецькому Сергію та архієреям УПЦ за святковою Літургією у Богоявленському жіночому монастирі м. Кременець на Тернопільщині.

Архіпастирям також співслужили священнослужителі з різних єпархій Української Православної Церкви.

Вшанувати чудотворну ікону Божої Матері зібралось декілька тисяч паломників.

За богослужінням молились насельниці обителі на чолі з настоятелькою ігуменею Димитрією.

Велику кількість паломників, які прибули на богослужіння до Кременецької обителі, не зміг вмістити соборний храм монастиря — значна частина віруючих молилася на вулиці, перед храмом.

Після Літургії відбулася святкова хресна хода навколо Кременецької обителі з чудотворним образом Божої Матері «Скорботна», після чого було виголошено многоліття. Насамкінець митрополит Сергій привітав усіх зі святом на честь ікони Божої Матері та благословив вірян.

Слід зауважити, що наразі не вщухають спроби представників влади та Кременецького державного історико-культурного заповідника відібрати будівлі монастиря у сестер цієї обителі. Про утиски чернечої громади свідчить хоча б той факт, що святкову Всенічну напередодні дня вшанування ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» у монастирі звершували при свічках без електроенергії, оскільки її відключили представники музею. Втім, не дивлячись на усі випробування, сестри Кременецького монастиря продовжують нести хрест чернечого життя у святій обителі.

За матеріалами офіційного сайту Інформаційно-Просвітницького відділу УПЦ 


Перейти до панелі інструментів