Голова Учбового комітету очолив богослужіння престольного свята академічного храму Київської духовної академії

17 грудня 2023 року, у 28-му Неділю після П’ятидесятниці, день пам’яті преподобного Іоанна Дамаскіна— престольного свята Академічного храму Київської духовної академії і семінарії та дня пам’яті святої великомучениці Варвари, в Академічному храмі була звершена соборна урочиста Божественна літургія.

Богослужіння очолив Голова Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

Його Високопреосвященству співслужили: ректор КДАіС архієпископ Білогородський Сильвестр, проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, професорсько-викладацька корпорація КДАіС.

За богослужінням також молились викладачі, студенти та вихованці Київських духовних шкіл, парафіяни Академічного храму та паломники обителі.

Богослужбові піснеспіви виконували хори студентів Київських духовних шкіл.

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним. Також були піднесені заупокійні молитви за новопреставленою Ніною, а також усіх полеглих українських воїнів, невинно вбитих під час війни та усіх спочилих православних християн.

Наприкінці Літургії була відслужена соборна панахида. За чинопослідуванням духовенство піднесло молитви про упокоєння новопреставленої раби Божої Ніни Адамівни Вечері – мами Керуючого Ніжинською єпархією владики Климента. Сьогодні минуло 40 днів з дня блаженної кончини новопреставленої.

Після закінчення панахиди був звершений чин славління. Митрополит Климент звернуся до присутніх зі словами архіпастирських настанов, привітав владику ректора, професорсько-викладацьку корпорацію, студентів і вихованців КДАіС, а також парафіян Академічного храму з престольним святом.


Перейти до панелі інструментів