Ніжинська єпархія підбила підсумки своєї діяльності у 2023-му році на щорічному зібранні духовенства

4 січня 2024 року у Петропавлівському храмі Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря Ніжинської єпархії пройшли щорічні збори духовенства Ніжинсько-Прилуцької єпархії.

Засідання очолив правлячий архієрей Високопреосвященніший митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

У зібранні також взяли участь: вікарний архієрей Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій, секретар Ніжинського єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, настоятельки та представники жіночих монастирів єпархії, а також духовенство з усіх парафій.

Зустріч розпочалася з подячного молебню перед нетлінними мощами святого апостола Андрія Первозванного, який очолив правлячий архієрей. Під час молебню було піднесено подячну молитву за все, що послав Господь у минулому році.

У своїй доповіді митрополит Климент повідомив про основні події з життя єпархії у 2023-му році, розповів про масштабну соціальну діяльність єпархії, а також надав поради щодо організації церковно-парафіяльного життя у військовий час та розповів про інші актуальні питання сьогодення, які так чи інакше пов’язані з діяльність Ніжинської єпархії.

Голова єпархіального відділу з питань благодійності та соціального служіння протоієрей Олександр Гладиш виступив із доповіддю про допомогу Ніжинської єпархії Збройним силам України та навів статистику допомоги державним соціальним установам та вразливим категоріям населення.

Під час засідання митрополит Климент відповів на актуальні питання духовенства, що стосуються церковного життя в сучасних реаліях.

Наприкінці зібрання церковними нагородами та архієрейськими грамотами були відзначені минулорічні ювіляри.

Від імені духовенства, чернецтва та вірян Ніжинської єпархії єпископ Феодосій подякував митрополиту Клименту за понесені ним у 2023 році архіпастирські труди.


Перейти до панелі інструментів