Владика Климент очолив престольне свято древнього Благовіщенського монастиря у Ніжині

9 січня 2024 року, у день післясвята Різдва Христового та день пам’яті святого першомученика і архідиякона Стефана, Високопреосвященніший Климент, митрополит Ніжинський і Прилуцький очолив святкову Божественну літургію у Петро-Павлівському храмі Благовіщенського чоловічого монастиря м. Ніжина.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Ніжинської єпархії та намісник обителі Преосвященніший єпископ Ладанський Феодосій, секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Ніжинського церковного округу протоієрей Михаїл Борканин, братія обителі та міське духовенство.

За богослужінням молились про настання миру в Україні.

На заупокійній ектенії духовенство помолилось про упокоєння засновника Благовіщенського монастиря митрополита Стефана (Яворського +1722) та всієї спочилої братії, про упокоєння душ полеглих воїнів та усіх жертв сучасної війни.

Після завершення Літургії духовенство звершило чин славлення перед іконою свята, проспівавши тропар, кондак та величання свята Різдва Христового.

Насамкінець священноархімандрит монастиря митрополит Климент звернувся до паломників зі словом проповіді та подякував усім за спільну молитву. 

Архіпастирі привітали насельника обителі ієродиякона Стефана з днем Небесного покровителя та благословили паству.


Перейти до панелі інструментів