У Ніжинській єпархії піднесли молитви про упокоєння полеглих у війні захисників України, а також помолились за українських воїнів та їхні родини

24 лютого 2024 року, у другу річницю повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, у храмах та монастирях Ніжинської єпархії були звершені заупокійні богослужіння, під час яких духовенство молилось про упокоєння захисників України, котрі поклали своє життя, боронячи нашу Батьківщину від російської військової агресії, та про упокоєння усіх невинно вбитих жертв війни серед цивільного населення.

Священнослужителі єпархії також звершили молебні за українських воїнів та їхні родини.

Зокрема, у цей день вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій очолив молебень у Свято-Миколаївському кафедральному соборі міста Ніжина. 

Архієрею співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинні ніжинських церковних округів та священнослужителі міста.

За соборною молитвою лунали прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, про здоров’я Захисників і Захисниць України, щоб Господь зміцнив їх у подвигу воїнського служіння.


Перейти до панелі інструментів