Єпископ Ладанський Феодосій очолив свято на честь Козельщанської ікони Божої Матері в Красногірському монастирі на Черкащині

5 березня 2024 року, у свято Козельщанської ікони Пресвятої Богородиці, на запрошення митрополита Черкаського і Канівського Феодосія та з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій звершив Літургію у Свято-Покровському Красногірському жіночому монастирі. 

Преосвященному владиці співслужили секретар Черкаської єпархії протоієрей Василій Вознюк, духовенство монастиря та гості у священному сані. 

У храмі молилися настоятелька обителі ігуменія Арсенія з сестрами та ігуменії жіночих монастирів Черкаської єпархії. 

На Літургії було прочитано молитви про мир у Церкві та державі.

Наприкінці богослужіння було звершено молебень перед Козельщанським образом Божої Матері. 

Після молебню єпископ Феодосій звернувся до прочан зі словом духовної настанови. Архієрей наголосив, що все життя Пресвятої Богородиці проходило в молитві, послуху, праці та читанні Священного Писання.  

За святе життя ім’я Божої Матері було навіки вписано в християнський Символ віри. За словом архіпастиря, цей звід догматів має стати “духовним паспортом” віруючої людини, який вона наприкінці земного життя пред’явить на небесному “блокпості”. Тому, на думку владики, важливо не тільки розуміти сенс кожного члена Символу віри, а й пропускати його через свою душу, втілюючи в життя.

На завершення проповіді, єпископ Феодосій подякував митрополиту Феодосію за запрошення на святкові урочистості, а настоятельці монастиря ігумені Арсенії – за гостинну зустріч, і преподав усім вірянам архіпастирське благословення. 


Перейти до панелі інструментів